Εταιρική
διακυβέρνηση

ΕΤΑΙΡΙΚΗ
ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

40+ χρόνια
φερέγγυας παρουσίας
και αξιόπιστων λύσεων

Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ αποτελεί έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο οργανισμό, που συνεχώς εξελίσσεται και αποτελεί κορυφαία ασφαλιστική επιχείρηση στον τομέα δραστηριοποίησής της.

Ως σύγχρονη, κερδοφόρα και φερέγγυα αλληλασφαλιστική επιχείρηση, με περισσότερα από 40 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, θα συνεχίσει να προσφέρει πληθώρα αξιόπιστων λύσεων για την ικανοποίηση των ασφαλιστικών αναγκών των Μελών της, δίνοντας έμφαση στη συνεχή υποστήριξη και στην υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση τους.

Επιπρόσθετα, θα συνεχίσει να δημιουργεί υπεραξία στη Συνεταιρική συμμετοχή τους, λειτουργώντας προς όφελος της κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους και προάγοντας την ευρύτερη συνεργασία μεταξύ τους. Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, με το βλέμμα στο μέλλον, συνεχώς εξελίσσεται, επενδύοντας συστηματικά στις νέες τεχνολογίες και στο ανθρώπινο δυναμικό της, δίνοντας στους εργαζομένους της τη δυνατότητα να εξελίξουν το σύνολο των επαγγελματικών τους φιλοδοξιών.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

3 λόγοι για να μας προτιμήσετε

Εξειδίκευση

Η εταιρία κατέχει εδώ και χρόνια την ηγετική θέση στον κλάδο ασφάλισης τουριστικών λεωφορείων καλύπτοντας περισσότερο από το 70% του συνόλου της αγοράς.

Ταχύτητα εξυπηρέτησης

Ο συνδυασμός της πολυετούς εμπειρίας, τεχνογνωσίας αλλά και κορυφαίων λύσεων λογισμικού συμβάλλει στην αύξηση της ταχύτητας εξυπηρέτησης αλλά και την αυτοματοποίηση διαδικασιών.

Φερεγγυότητα

Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ αποτελεί μια εταιρία με υψηλό κύρος που λειτουργεί εδώ και χρόνια με φάρο τον επαγγελματισμό, τη διαφάνεια, την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Αξίες

 • Δημιουργικότητα
 • Ακεραιότητα
 • Κοινωνική Ευθύνη
 • Ομαδικό Πνεύμα
 • Άψογη Εξυπηρέτηση Ασφαλισμένων – Μελών
 • Καινοτομία
 • Εξειδίκευση
 • Επαγγελματισμός

Όραμα

Το Όραμα της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ είναι να παραμείνει η κορυφαία επιλογή στον τομέα δραστηριοποίησής της και να επεκταθεί σε νέους τομείς ασφάλισης για τους Ασφαλισμένους – Μέλη της.

Αποστολή

 • Να λειτουργεί υπεύθυνα, σεβόμενη τον καταναλωτή και τα Μέλη της.
 • Να παρέχει υψηλής ποιότητας εξειδικευμένες ασφαλίσεις και υπηρεσίες.
 • Να εμπλουτίζει το ασφαλιστικό της χαρτοφυλάκιο με νέα προϊόντα.
 • Να δημιουργεί και να διατηρεί μακροχρόνια σχέση συνεργασίας με τα Μέλη της.
Αξίες
Όραμα
Αποστολή

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ

Management

Διοικητικό Συμβούλιο

Θεόδωρος – Βασίλειος Δ. Καραμήτρος - Πρόεδρος του Δ.Σ

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα των τουριστικών μεταφορών. Έχει πολυετή συμμετοχή στη διοίκηση της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, από το 2000 ως μέλος του Δ.Σ., από το 2004 ως το 2009 ως ταμίας και από το 2009 ως Πρόεδρος του Δ.Σ.. Από το 2013 είναι μέλος του Δ.Σ. του Πανελλαδικού Αλληλασφαλιστικού Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Δ.Χ. Συν. Π.Ε..

Αριστείδης Γ. Μαρίνης - Αντιπρόεδρος του Δ.Σ

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στους τομείς των τουριστικών μεταφορών και των οργανωμένων ταξιδιωτικών εκδρομών. Έχει πολυετή συμμετοχή στη διοίκηση της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, από το 2009 ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., από το 2015 ως Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. και από 29.03.2018 ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

Κωνσταντίνος Γ. Παπαδάκης - Γραμματέας του Δ.Σ

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στους τομείς των τουριστικών μεταφορών και της εμπορίας – εισαγωγής λεωφορείων – φορτηγών και ανταλλακτικών. Έχει συμμετοχή στη διοίκηση της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, από το 2015 ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου και από 29.03.2018 ως Γραμματέας του Δ.Σ. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και διαθέτει εμπειρία προγραμματισμού. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά.

Ευστάθιος Α. Βασιλειάδης - Tαμίας του Δ.Σ

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στους τομείς των τουριστικών μεταφορών και του εισερχόμενου τουρισμού. Έχει πολυετή συμμετοχή στη διοίκηση της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, από το 2000 ως μέλος του Δ.Σ. και από 29.03.2018 ως ταμίας του Δ.Σ.. Έχει σπουδάσει στο Λονδίνο Special courses in Business Administration. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

Ηλίας Μ. Κακαγιάς - Mέλος του Δ.Σ

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στους τομείς των τουριστικών και VIP μεταφορών. Έχει συμμετοχή στη διοίκηση της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, από το 2009 έως το 2015 ως μέλος του Δ.Σ. και από 29.03.2018 εκ νέου ως μέλος του Δ.Σ.. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

Βασίλειος Κ. Μαρούλης - Mέλος του Δ.Σ

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα των τουριστικών και VIP μεταφορών. Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ και έχει πολυετή συμμετοχή στη διοίκηση της Εταιρίας, από το 2000 ως μέλος του Δ.Σ., από το 2009 ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου, από το 2015 έως το 2018 ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και από 29.03.2018 ως μέλος του Δ.Σ.. Έχει αποτελέσει μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Τ.Ε (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) από το 2014 έως το 2016.

Ευάγγελος Δ. Τσόκας - Mέλος του Δ.Σ

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα των τουριστικών μεταφορών. Έχει συμμετοχή στη διοίκηση της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, από το 2015 ως μέλος Δ.Σ.. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου

Σταματούλα Σταθοπούλου - Πρόεδρος Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου

Κατέχει από την 01.02.2018 τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ. Διαθέτει 25ετή επαγγελματική εμπειρία στον Ελεγκτικό τομέα, τόσο ως εξωτερική, όσο και ως εσωτερική ελέγκτρια σε εταιρίες του Τραπεζικού Κλάδου. Διαθέτει πτυχίο από το Τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

Ευάγγελος Μαστροδήμας - Μέλος Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου

Κατέχει από την 01.02.2018 τη θέση του μέλους της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ. Διαθέτει σημαντική εμπειρία ως Οικονομολόγος στον τομέα των επιχειρήσεων. Διαθέτει πτυχία από το Τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Πάτρας και από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και κατέχει άδεια Α’ Τάξης Λογιστή – Φοροτεχνικού. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

Κωνσταντίνος Πολιτάκος - Μέλος Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου

Κατέχει από 01.02.2018 τη θέση του μέλους της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου και του Νομικού Συμβούλου της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ. Διαθέτει 20ετή εμπειρία στο δίκαιο που διέπει τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων για θέματα δικαίου. Διαθέτει πτυχίο από το Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και MSc in European Law από το Πανεπιστήμιο του Κέντ, Αγγλίας. Είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

Διοίκηση

Ευστάθιος Φρούσος - Γενικός Διευθυντής

Κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Διαθέτει 20ετή και πλέον επαγγελματική εμπειρία ως Οικονομικός και Γενικός Διευθυντής σε Ασφαλιστικές και Αντασφαλιστικές Μεσιτικές επιχειρήσεις. Διαθέτει πτυχίο Οικονομολόγου από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση στην Οικονομική Επιχειρήσεων. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων του Ε.Ι.Α.Σ., καθώς επίσης και εξειδικευμένα σεμινάρια για χρηματοοικονομικά, λογιστικά και φορολογικά θέματα. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

Λάμπρος Χίνης - Επιχειρησιακός Διευθυντής

Ο Λάμπρος Χίνης κατέχει τη θέση του Επιχειρησιακού Διευθυντή. Διαθέτει 10ετή και πλέον επαγγελματική εμπειρία στον Τραπεζικό κλάδο. Διατέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ από το 2015 έως το 2018. Διαθέτει πτυχίο από το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, καθώς και ΜSc in Finance από το Alba Graduate Business School. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

Αλίκη Κορέλη - Διευθύντρια Εμπορικών Εργασιών

Κατέχει τη θέση της Διευθύντριας Εμπορικών Εργασιών. Διαθέτει 10ετή εμπειρία στον Ασφαλιστικό κλάδο. Διατέλεσε Προϊσταμένη του Τμήματος Ανάληψης Κινδύνων – Εκδόσεων της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ από το 2012 έως το 2013. Διαθέτει πτυχίο στην Κοινωνιολογία και Φιλοσοφία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πτυχίο σε θέματα Insurance Market & Business Administration από το American College of Greece, Deree College & Ε.Ι.Α.Σ. καθώς και MBA της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.).  Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων του Ε.Ι.Α.Σ.. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Ανδρέας Καλλίνωσης - Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Εργασιών

Κατέχει τη θέση του Διευθυντή Χρηματοοικονομικών Εργασιών. Διαθέτει πολυετή εμπειρία, κατέχοντας θέσεις ευθύνης σε Ναυτιλιακή, Κατασκευαστική και Εμπορική εταιρία ως στέλεχος Οικονομικών Διευθύνσεων. Διατέλεσε Προϊστάμενος Λογιστηρίου της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ από το 2010 έως το 2014. Διαθέτει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος, κατέχει άδεια Α’ Τάξης Λογιστή – Φοροτεχνικού και είναι μέλος του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά.

Λειτουργίες

Παναγιώτα Βασιλοπούλου - Υπεύθυνη Λειτουργίας Εσωτερικού Ελέγχου

Κατέχει τη θέση της Υπεύθυνης Λειτουργίας Εσωτερικού Ελέγχου από το 2011. Εντάχθηκε στη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ως στέλεχος της Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Εργασιών, στο Τμήμα Εκδόσεων – Ανάληψης Κινδύνων το 2010. Προγενέστερα υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος Διεύθυνσης Περιουσίας & Λοιπών κλάδων  στα Τμήματα Εκδόσεων και Αποζημιώσεων ασφαλιστικής εταιρίας γενικών ασφαλίσεων. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών με επαγγελματική πιστοποίηση στον Εσωτερικό Έλεγχο και την Ελεγκτική από την Association of International Accountants (A.I.A), καθώς και Εσωτερικών Ελεγκτών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων των Ε.Ι.Α.Σ. – Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Υπηρεσίες

Χριστίνα Τσέλιου - Υπεύθυνη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων & Νομικής Υπηρεσίας

Κατέχει τη θέση της Υπεύθυνης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO). Είναι επίσης Υπεύθυνη της Νομικής Υπηρεσίας της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ. Διαθέτει ειδίκευση στο αστικό, εμπορικό και ασφαλιστικό δίκαιο και το δίκαιο προσωπικών δεδομένων και 10ετή εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τη δικαστηριακή πρακτική. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τομέα Αστικού Δικαίου (LLM Πολιτικής Δικονομίας) της Νομικής Σχολής Αθηνών, καθώς και κάτοχος πιστοποίησης DPO. Είναι πιστοποιημένη Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Επίσης, είναι εξειδικευμένη στο Δίκαιο Προσωπικών Δεδομένων. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΩΝ

Καταστατικό

Οργανόγραμμα

Κανονισμός Λειτουργίας Επιτροπής Ελέγχου