Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ;

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος:

 • Να παραμείνετε ψύχραιμοι στο σημείο του ατυχήματος …
 • Αν υπάρχουν τραυματισμοί καλέστε αμέσως την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ παραμένοντας πάντα στο σημείο του ατυχήματος.
 • Τοποθετήστε την ειδική σήμανση, που είστε εκ του νόμου υποχρεωμένοι να μεταφέρετε στο αυτοκίνητό σας (τρίγωνο κ.λπ.), σε  ορατό σημείο ώστε να προειδοποιείτε τους διερχόμενους οδηγούς για το ατύχημα.
 • Καλέστε την υπηρεσία Φροντίδας Ατυχήματος στο 210 99.04.089 (στο εξωτερικό +30 210 99.04.089) και ο συνεργάτης (Mondial Assistance) θα ειδοποιηθεί να έρθει κοντά σας και να φροντίσει όλες τις διαδικασίες καταγραφής του ατυχήματος.
  1. Θα σας βοηθήσει να συμπληρώσετε τη Δήλωση Ατυχήματος  και αφού την υπογράψετε, θα την υποβάλει στο Τμήμα Αποζημιώσεων του Συνεταιρισμού.
  2. Θα φωτογραφίσει τον τόπο του ατυχήματος, τα εμπλεκόμενα οχήματα και τις ζημιές του οχήματός σας.
  3. Θα σας καθοδηγήσει στη συμπλήρωση του Εντύπου Φιλικού Διακανονισμού και αφού το υπογράψετε όλοι οι εμπλεκόμενοι οδηγοί, θα το προωθήσει στο Τμήμα Αποζημιώσεων του Συνεταιρισμού.
 • Αν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, ζητήστε τα στοιχεία τους πριν φύγουν από το σημείο του ατυχήματος.
 • Εφόσον στο ασφαλιστήριο σας συμπεριλαμβάνεται η κάλυψη Οδικής Βοήθειας και το όχημά σας έχει ακινητοποιηθεί λόγω του ατυχήματος μπορείτε να ζητήσετε μεταφορά του στο κοντινότερο ικανό να αποκαταστήσει την βλάβη συνεργείο καλώντας στο 1158 (Ιντεραμέρικαν Οδικής Βοήθειας).


Εναλλακτικά, εφόσον δεν κάνετε χρήση της υπηρεσίας Φροντίδας Ατυχήματος, μπορείτε να υποβάλλετε Δήλωση Ατυχήματος ή / και Αίτηση Αποζημίωσης:

είτε:

 • Στα Κεντρικά Γραφεία του Συνεταιρισμού
  Βουλής 7, 10562, Σύνταγμα, Αθήνα
  Τηλ. 210 32.17.805 Fax 210 32.17.109 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Στο Υποκατάστημα του Συνεταιρισμού
  Μαρίνου Αντύπα 42, 570 01, Πυλαία, Θεσσαλονίκη
  Τηλ. 2310 474.422 Fax 2310 473.683 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


είτε

 • σε ένα από τα σημεία εξυπηρέτησης που αναφέρονται στο επισυναπτόμενο αρχείο (πατήστε εδώ)


και αυτές θα προωθηθούν στο αρμόδιο Τμήμα Αποζημιώσεων του Συνεταιρισμού.


Χρήσιμα Έντυπα: