Νοεμ 30, 2018
Εκδηλώσεις

Εκδήλωση 40 Χρόνων

Σε μία λαμπρή γιορτή, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 300 προσκεκλημένοι, η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ γιόρτασε την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυσή της και χάραξε μαζί με τα ιδρυτικά της μέλη, τη διοίκηση, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της τη στρατηγική που θα την οδηγήσει στα επόμενα 40 έτη επιτυχούς λειτουργίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Θεόδωρος – Βασίλειος Καραμήτρος, ο οποίος αναφερόμενος στο «συνεταιριστικό θαύμα» της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ, είπε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή εκδήλωση γίνεται για να ευχαριστήσουμε όλα τα Μέλη μας, τα Διοικητικά Συμβούλια που διοίκησαν και διοικούν τον Συνεταιρισμό μας από το ξεκίνημά του τον Ιούλιο του 1978 έως σήμερα, τους Ασφαλισμένους μας, τους Εργαζομένους και τους Συνεργάτες μας, που συνέβαλλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν ενεργά με την προσφορά, την αφοσίωση και την εντατική δουλειά και υποστήριξή τους, στη σταθερή ανοδική εξέλιξη του Συνεταιρισμού μας και την ανάδειξή του σε κορυφαία ασφαλιστική επιχείρηση στον τομέα δραστηριότητάς της όλα αυτά τα χρόνια.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, στης οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο έχω την τιμή να προεδρεύω εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια, αποτελεί αναμφίβολα και για πολλούς λόγους, έναν οργανισμό πρότυπο, τη μετουσίωση ενός Συνεταιριστικού εγχειρήματος που ξεκίνησε το 1978 από μια μικρή ομάδα επαγγελματιών και που σήμερα έχει εξελιχθεί σε μία δυναμική και πολυδιάστατη ασφαλιστική οντότητα, η οποία ανταποκρίνεται με εξαιρετικές επιδόσεις στον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ανέτρεψε όλα όσα γνωρίζαμε για τους Συνεταιρισμούς στην Ελλάδα και υπό την καθοδήγηση των εμπνευσμένων Διοικήσεων του αειμνήστου Άγγελου Βασιλειάδη, του Σπυρίδωνα Σπηλιώτη, αλλά και αυτών των τελευταίων δέκα χρόνων, ξεπέρασε όλους τους σκοπέλους και μέσα σε 40 χρόνια επέτυχε να κάνει πράξη και το ΓΕΝΙΚΗ, που σηματοδοτεί τον ασφαλιστικό τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται, αλλά κυρίως το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, αφού κυριολεκτικά ένωσε τον κλάδο των Τουριστικών μεταφορών σε όλη την Ελλάδα. Τα 58 μέλη της Αθήνας έγιναν 2000 σε όλη την χώρα! Τα 100 τουριστικά λεωφορεία του 1978, ξεπερνούν σήμερα τις πέντε χιλιάδες! Οι δύο εργαζόμενοι, σήμερα ξεπερνούν τους 35 και τέλος τα υπερσύγχρονα ιδιόκτητα γραφεία μας στο Σύνταγμα, το υποκατάστημά μας στη Θεσσαλονίκη και το γραφείο εξυπηρέτησης στα Χανιά δεν θυμίζουν σε τίποτα την πρώτη έδρα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ στην οδό Κυδαθηναίων.»

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. υπογράμμισε τις διαχρονικές αξίες, οι οποίες ακολουθούν τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ από την ίδρυσή της, δηλαδή την αλληλοϋποστήριξη, την αξιοπιστία, την ακεραιότητα, το ήθος, τη φερεγγυότητα και το ομαδικό πνεύμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι πλέον έτοιμη να σχεδιάσει τα επόμενα ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο αναπτυξιακά κι ακόμη πιο αποδοτικά για όλους, 40 χρόνια λειτουργίας της.

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Ευστάθιος Φρούσος, αφού ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη για την 20ετή ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, τόνισε τα σημαντικά μεγέθη που έχει κατακτήσει η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ:

«Σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη των εργασιών μας, την κεφαλαιακή μας βάση και την κερδοφορία μας, νομίζω ότι τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Τα εγγεγραμμένα μικτά ασφάλιστρα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ παρουσιάζουν αύξηση μεγαλύτερη του 24% από το 2015 μέχρι σήμερα, αφού η πρόβλεψη για το τέλος του 2018 – σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα – είναι η παραγωγή μας να κλείσει στα 7,7 εκ. ευρώ. Στόχος μας είναι το 2020 τα εγγεγραμμένα μικτά ασφάλιστρα της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ να ξεπεράσουν τα 8,5 εκ. ευρώ, ενώ κατά την τριετία 2015-2017 οι πληρωθείσες αποζημιώσεις ανήλθαν στα 6,2 εκ. ευρώ. Στο τέλος της χρονιάς η κεφαλαιακή μας βάση θα ανέλθει στα 11,3 εκ. ευρώ, με στόχο το 2020 τα ίδια κεφάλαια της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ να αγγίξουν τα 14,5 εκ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά στο Solvency II, η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, η οποία εποπτεύεται, όπως όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, από την Τράπεζα της Ελλάδος, διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους δείκτες φερεγγυότητας της αγοράς μας, που σήμερα βρίσκεται στο 230%, ενώ στόχος μας είναι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, με την κατάλληλη διαχείριση των κινδύνων, η επάρκεια των κεφαλαίων μας να ξεπεράσει το 250%. Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ σήμερα κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην ασφάλιση Τουριστικών Λεωφορείων, με ποσοστό που αγγίζει το 65% και στόχος μας είναι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να υπερβεί το 70%.»

Αναφερόμενος στα άμεσα μελλοντικά σχέδια της διοίκησης, ο κ. Ευστάθιος Φρούσος, αφού σημείωσε ότι η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ από τον Ιανουάριο του 2018 είναι ισότιμο μέλος της Συμφωνίας Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών από Τροχαίο Ατύχημα – ΣΑΠ και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου πλήρες και ισότιμο μέλος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, υπογράμμισε ότι: «Ως μία σύγχρονη, εξειδικευμένη ασφαλιστική επιχείρηση, επενδύσαμε και συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ανθρώπινο δυναμικό υψηλού μορφωτικού επιπέδου,  μηχανογραφικά συστήματα και εφαρμογές που θα απλοποιήσουν τις διαδικασίες για τους ασφαλισμένους και τους συνεργάτες μας, ενώ παράλληλα, ολοκληρώνουμε μία σειρά πελατοκεντρικών εφαρμογών, που θα παρέχουν ουσιαστικές υπηρεσίες και στους ασφαλισμένους μας, αλλά και στους οδηγούς των λεωφορείων. Στο πλαίσιο αυτό, αναβαθμίζουμε διαρκώς τις μηχανογραφικές μας εφαρμογές, που αφορούν στην ανάληψη και διαχείριση των κινδύνων, λειτουργούμε με υψηλές ταχύτητες σε ό,τι αφορά στην έκδοση των συμβολαίων και στη διεκπεραίωση των αποζημιώσεων, διευρύνουμε τις καλύψεις μας και προσθέτουμε νέες υπηρεσίες και ειδικά προνόμια, συνεργαζόμαστε με αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρίες για την παροχή στους ασφαλισμένους μας, υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας, Νομικής Προστασίας και Φροντίδας Ατυχήματος και απλοποιούμε και συστηματοποιούμε τις διαδικασίες και την επικοινωνία με τους ασφαλισμένους και τους συνεργάτες μας λαμβάνοντας πιστοποίηση ποιότητας ISO και εντάσσουμε την καινοτομία στην ασφάλιση των λεωφορείων οχημάτων, δημιουργώντας μία νέα γενιά πρωτοποριακών ασφαλιστικών προγραμμάτων λεωφορείων με τη χρήση της τηλεματικής τεχνολογίας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ παρουσίασε το νέο πρόσωπο της εταιρίας, με το νέο λογότυπο, την ανανεωμένη εταιρική της εικόνα, με την οποία θα ξεκινήσει το καινούριο ταξίδι των επόμενων 40 χρόνων και με μότο «Πάντα εκεί που είσαι κι εσύ», Πάντα με την υπόσχεση ότι δεν θα μείνεις ποτέ μόνος, ακάλυπτος! Πάντα θα είμαστε δίπλα σου!

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η διοίκηση της εταιρίας βράβευσε τα ιδρυτικά της μέλη για το όραμα, την αφοσίωση και την πίστη τους στον θεσμό της ασφάλισης και για την καθοριστική, επί 40 έτη, συμβολή τους στην ανάπτυξη και εξέλιξη της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, τους εργαζόμενους που καθημερινά στηρίζουν την εξαιρετική της πορεία και τους συνεργάτες του παραγωγικού δικτύου, που στο πέρασμα των ετών έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην αύξηση των εργασιών και του μεριδίου αγοράς που κατέχει στην ασφάλιση τουριστικών λεωφορείων.

Η συγκινητική αυτή βραδιά ολοκληρώθηκε με το επίσημο δείπνο, στο οποίο όλοι οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να θυμηθούν και να δεσμευτούν ότι θα είναι όλοι πάντα εκεί, δίπλα στη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ κατά τα επόμενα 40 χρόνια λειτουργίας της.

 

Video εκδήλωσης 40 χρόνων